تفلون چیست؟

ظروف تفلون

تفلون چیست؟
پُلی(تترافلوئورو اتیلن) ماده‌ای بسپاری ساخته شده توسط شرکت مواد شیمیایی دوپونتDuPont  است که کمترین ضریب اصطکاک را در بین کل مواد دارد و به همین دلیل در ساخت ظروف نچسب و نیز نوار آب‌بندی به کار می‌رود. معروف‌ترین سازنده تجاری این ماده دوپونت است که آن را با نام تجاری تفلون PTFE تولید می‌نماید. این ماده تغییری شگرف در صنعت ظروف پخت و پز ایجاد کرد و پایه ای شد برای ساخت ظروفی به نام تفلون که امروزه در آشپزخانه ها وجود دارد. از ویژگی‌های تفلون، نقطه ذوب این ماده‎س که 327 درجه سانتیگراد است و در بیشتر مواقع برای پخت‌وپز عادی مناسب است. قابلمه و تابه‌هایی که با پوشش تفلون در بازار موجودند چند ویژگی دارند. مهمترین ویژگی آن ها که باعث شد با عنوان “ظروف نچسب” هم در بازار شناخته شوند خاصیت نچسب بودن آن هاست که موجب مصرف کم روغن به هنگام طبخ هم می شود و در این امر نسبت به تمامی جنس و پوشش ها یکه تاز است. دیگر ویژگی آن مقاومت بالا در برابر حرارت و مواد شیمیایی است.

تاریخچه تفلون
این ماده به طور تصادفی توسط Plunkett در سال ۱۹۳۸ کشف شد. در حالی که وی در تلاش برای ساختن یک خنک کننده از نوع CFC بود، پرفلورواتیلن در دستگاه فشار آزمایشگاه او پلیمرسازی شد (در این واکنش شیمیایی آهن جداره ظرف به عنوان کاتالیزور عمل کرد). در سال ۱۹۴۱ میلادی این ماده به ثبت رسید و سه سال بعد نام تفلون ثبت تجاری شد.

سلامت تفلون
به نقل از دکتر کشاورز، برای ساخت پوشش تفلون از فلزی سنگین به نام کادمیوم استفاده می شود که به مرور و هنگام طبخ وارد غذا شده که برای سلامتی مضر بوده و منجر به بیماری های خطرناک، کوتاهی قد و کم خونی می شود. در همین راستا و به نقل از همان منبع مهندس رفیعی از کارشناسان یکی از کارخانه های تفلون سازی، کادمیوم ماده ای است که برای رنگ بدنه ی این ظروف که اغلب هم قرمز هستند استفاده می شده که اکنون استفاده از آن هم ممنوع شده و برای رنگ بدنه ی ظروف هم به کار برده نمی شود.
در سال ۱۹۵۹ مطالعه‌ای بر روی انواع ظروف انجام شد. این مطالعه نشان داد که گازهای ایجاد شده در هنگام داغ کردن ظروف خشک با پوشش تفلون کمتر از گازهای ایجاد شده توسط روغنهای داغ سمی هستند.

نکاتی هنگام انتخا و استفاده از ظروف با پوشش تفلون
استفاده نکردن از قاشق و کفگیر فلزی، قرار ندادن ظرف بدون آب یا روغن در معرض حرارت، شستشو با اسکاچ نرم و از همه مهتر پرهیز از بازسازی ظروف نکاتی است که در مورد ظروف تفلون باید رعایت شوند.

1 thoughts on “تفلون چیست؟

ارسال دیدگاه بسته شده است.